Finca de Massanella i es Refugi de ses Cases des Bosc


 

Avui al programa nº 25 de Tramuntanyencs ens adintram dins una de les finques de muntanya més emblemàtiques de la nostra Serra de Tramuntana, ens referim a Massanella. Propietat de la familia Coll, que ja fa anys decidí que Massanella havia de seguir oberta als mallorquins i als milers de visitants que cada any venen a la nostra illa a admirar el nostre paradís.

Un oasi dins Mallorca, en tots els sentits, per la bellesa de l'entorn, per la riquesa etnogràfica que ens mostren cada una de les pedres de la finca, per la gran multitut de rutes i passos i camins que es poden recorrer, per albergar alguns dels cims més emblematics de Mallorca i en especial pel que avui per avui és el puig de mes alçada que es pot coronar a Mallorca, sense més requisit que estar dispost a gaudir de les vistes que els seus 1.356 m i d'unes mínimes condicions físiques quasi a l'abast de tothom. Pero Massanella també aixopluga un monument sense discusió, Sa Canaleta de Massanella, amb el seu aqüeducte majestuós que permet salvar alguns dels molts obstacles als que el 1713  Montserrat Fontanet s'hagué d'enforntar per portar l'aigua des de la font del Prat fins a les cases de Massanella, a Mancor de la Vall. Té una longitud d'11 quilòmetres i voreja impressionants barrancs que els muntanyencs vorejam recorrent sobre la mutilada canaleta que des que a començaments dels 80 es dicidir posar-hi dins la canal, que durant mes de dos segles havia vist com l'aigua corria i cantava a cel obert, una tuberia de pvc i tapaar-la amb terra i pedres. A les fotografies següents, aportades ben gentilment per un dels nostres oients del Podcast, Biel Marí, que les va poder copsar amb la seva màquina fotorgràfica unes setmanes abans de que quedés sepultada per sempre., Així, podeu observar, sense que faci massa falta imaginar-se-la, l'àigua reccorrent alegre i sorollosa les contrades de Massanella.







Tot i això, Sa Canaleta segueix sent una de les rutes més estimades dels mallorqins, que la recorren en combinació de la moltes rutes que permet el seu traçat.

A més avui tenim una sorpresa, estau atents al programa perquè al llarg de l'entrevista, vos desvetllarem la resposta que ens heu de donar per contestar la pregunta del nostre concurs, i pel que podeu guanyar un bonus de 5 entrades per visitar amb amics la finca de Massanella gràcies a l'amabilitat dels seus propietaris que han volgut tenir aquest detall amb els nostres oients i entre els que, un de voltros, serà obsequiat amb aquest regal.

Teniu fins al diumenge 27 de març per respondre. El resultat i el nom del guanyador o guanyadora el donarem la darrera setmana  d'aqeust mes a trevés del programa.

A continuació teniu el formulari al que heu de respondre per participar, però abans ja ho sabeu, escoltau ben atentament el programa:  

De tot això, i més, parlam avui a Tramuntanyencs.