#40. Marcos Molina, fotògraf de muntanya.

 

 

Avui guaita a la finestra oberta de Tramuntanyencs Marcos Molina, fotograf de Natura, de paisatge, pero sobre tot, de muntanya.
No li agrada que el califiquin de fotògraf sino d’Artista, i no li falta raó, les seves fotografies no son una simple instantánea de les muntanyes de la seva Serra de Tramuntana. No, son el fruit d’una feina quasi invisible, silenciosa, discreta, perquè tot el protagonisme, diu Marcos Molina, és i ha de ser de la Natura, de la seva llum, de les seves hombres, dels reflexes, del moviment, de la quietut…. Pero sobre tot de la màgia que ell pacientment espera a que sorgeixi i inmortalitza per a compartir-la amb tots aquells que la vulguin assaborir. Perquè la fotografía és per compartir-la
Marcos descobrí de ben jove la Muntanya mallorquina, i la muntanya li va descubrir la fotografía, i La fotografía li ha descobert més muntanyes a més de les de Mallorca, l'Himàlaya, els Alps, l'Atles, els Pirineus,..l’objectiu de la seva càmera ha copsat infinitat de serralades, però de entre totes n’hi ha una que no la canvia per res, La serra de Tramuntana. 
Marcos al llarg d’quest quasi mig segle de mirar la muntanya a través del visor de la càmera ha esdevingut un autèntic notari de la realitat de la nostra Serra de tramuntana, des de la vall més profunda fins al cim més alt, i sempre cercant aquel punt de vista que ningún mai no havia imaginat fins aleshores.
Avui ens obre les portes de ca seva, per descubrir-nos la llum de Tramuntana, Marcos Molina.