#42. Toni Llull, Protecció Civil d'Escorca.

Toni LLull i la seva lleial i estimada cussa Bruna, que va morir ja fa uns anys.
 

Avui ens obre les portes del Cor de sa Serra de Tramuntana un personatge singular i entranyable. Diu que coneix Escorca,  el seu territori, com la palma de la ma, i és que no de bades du des dels 16 anys treballant, rodant i trescant per un dels municipis de la Serra de Tramuntana més estimats pels mallorquins, amb el permís de la resta de municipis que configuran la Serra.

El nostre protagonista fou garriguer de la Vall d’Albarca i dels costers que envolten el Puig Roig durant molts d’anys, per això coneix molts dels secrets que amaguen aquelles terres, alguns, qui sap, si tan secrets que els que els coneixen s’estimen més no esmentar-los, però això son històries per a un altre moment.

D’aquella època, assegura, guarda la satisfacció d’haver ajudat a molts d’excursionistes  i trescadors que necessitaren un cop de ma. Però segur que també a més d’un li degué haver de mostrar es garrot, de manera figurada, si no estaven disposats a acatar les normes de la casa dels March.

I d’allò, va venir, anys després, la seva vocació per ajudar als demés, entregat en cos i ànima , per lo que més que voluntari diríem que es tot un professional.

Avui ens congratulem d’escoltar les històries de la vida tramuntanyenca de Toni Llull, cap de la agrupació de protecció civil d’Escorca, i que molts reconeixereu perquè està a tots els berenars que succeeixen al bessó de la Serra de Tramuntana, ja siguin els que tenen data i hora com d’aquells, probablement els mes delicats, que succeeixen quan hom manco s’ho espera, i a on la seva participació donant auxili o avançant-se a la arribada dels equips de rescat en muntanya, és sempre molt ben valorada.

Valgui aquest programa per donar, idò, visibilitat i reconeixement a la tasca, de vegades massa silenciosa i discretament invisible dels homes i dones de Protecció Civil de tots els pobles de Mallorca, perquè amb la seva vocació de servei, generositat i entrega altruista son un dels pilars fonamentals dels serveis de rescat i auxili a la ciutadania, i ens fan la vida més fàcil.

Avui, donam la benvinguda a Tramuntanyencs a Toni Llull.